MEKAN FOTOĞRAFÇILIĞI Kocaeli Drone Fotoğraf Çekimi

Mekan tanıtımlarında özellikle otel, cafe, restoran, sosyal tesis, konaklama, endüstriyel tesis, fabrika, atölye gibi yerlerde, mekan fotoğraf çekimleri hayati önem taşımaktadır.

Doğru ışık, doğru dekor ve doğru pozlamalarla, mekanınızı hedef kitlenize en güçlü şekilde lanse etmek gerekmektedir. Mekan fotoğraf çekimlerinde en başa yapılacak demo çekimler ile tarz, hat, renk, dekor, ışıklandırma ve yansıtılmak istenen tema / konsept belirlenerek asıl çekimlere geçilir. Bu çekimlerde, yansıtılmak istenen fikir / düşünce / duygu için gerekli malzeme ya da model konusunda da mekan fotoğrafçısı sizleri yönlendirir.

İç mekan fotoğrafçılığı ve dış mekan fotoğrafçılığı olarak iki alt başlıkta ele almamız gereken Mekan Fotoğrafçılığı, farklı malzeme ve yaklaşımlarla güçlendirilmesi gereken kavramlardır.

İç mekan fotoğraf çekimi : Konuklarınızı ağırlamak istediğiniz yeri ya da dilerseniz satışını yapmak, tanıtmak istediğiniz alanın iç kısımlarının çekimleridir. Dekor, dizayn, stil, hizmet alanı, konaklama, ortak ya da bireysel kullanım alanları, hijyenik alanlar gibi alanların görselleştirilmesi, tanıtım açısından önem taşımaktadır. İç mekan fotoğrafları çekilirken, ışık, tripod, geniş açı lens ya da detaylar için prime lens kullanımı uygun olacaktır. İç mekan fotoğrafçısı, iç mekanı en iyi şekilde lanse edecek görseller için ilgili detay ve kurallara uyarak, belirlenmiş konsept ya da tema da çekimleri gerçeklştirir.

Dış mekan fotoğraf çekimi : Saha, alan, endüstriyel tesis alanları, fabrika alanları, inşaat alanları, site ve konut yerleşim alanları, konaklama ve hizmet sektörüne yönelik mekanların dış çekimlerini içerir. Gece ve gündüz çekim teknikleri ayrı ayrı titizlikle uygulanmak zorunluluğu vardır. Dış mekan fotoğrafçısı bu tekniklere uyarak, belirlenmiş bir konsept ya da temada çekimleri gerçekleştirir.

Son aşama olarak, mekan fotoğraf çekimlerinin sonunda, mekan fotoğrafçısı, yaptığı çekimleri dijital işleme ile güçlendirir. Bu sayede, ışık, renk, keskinlik, doku, stil konularında verilmek istenen ve yansıtılmak istenen duygu, düşünce ve fikri son haline getirerek güçlü görseller elde eder.

Kocaeli Cafe Restoran Otel Fotoğraf Çekimi